Inside Villa Vacht!

Nog elke dag verwonderen wij ons erover hoe we hier terecht zijn gekomen. Het is ons winnend lot uit de loterij!
Twee jaar lang lag het leeg en niemand was geïnteresseerd in 'het bekendste huis van Kerkrade' (youtube: burenruzie Kerkrade).
De voorgevel is de mooiste van de straat, maar houdt de echte waarde van dit stulpje goed verborgen.
Ok├ę, laten we eerlijk zijn, het verdiende wel wat aandacht en liefde, maar een likje verf doet al wonderen!

In november 2011 kregen we de sleutel en zijn we, met behulp van enkele vrienden en mijn vader aan de slag gegaan. Binnen twee weken tijd was het woon- klaar en zijn we verhuist en ingetrokken. Sindsdien klus ik er nog elke dag op los om ervoor te zorgen dat elk hoekje volledig tot zijn recht komt en goed benut wordt, want wat heb je aan zoveel ruimte als je er geen gebruik van maakt?? :)


Alles wat je ziet is zelf gemaakt en ontworpen. Verblijven, klimpalen, meubels, slaapplekjes, schilderingen, decoratie, noem maar op. Ik maak hierbij voornamelijk gebruik van gedoneerde of tweedehands spullen en afvalmaterialen. Op die manier blijven de kosten zo laag mogelijk en zoals je zult zien, kun je van heel veel 'niets', nog heel veel leuks maken!


De ruim 30 meter lange catwalk is misschien wel het meest opvallende van onze woonkamer. De katten kunnen via loopplankjes, trapjes en hangbruggen de hele kamer doorkruisen zonder de grond te raken! Er zijn twee plafondhoge krabpalen met een uitkijkpost en een heuse krabmuur. Natuurlijk is er volop keuze aan hangmatjes en verstopplekjes! 

Een waar kattenparadijs, nietwaar?
Als ik dit in mijn eentje voor elkaar krijg, dan kun jij dat ook! Tijdens de 'knuffeldagen' kun je je laten inspireren en al je vragen over hoe en wat op mij  afvuren!

De Furr-tuin!

Naast ons fijne, ruime huis, hebben we ook nog het geluk met een aardig tuintje!
Om ervoor te zorgen dat ook al onze dieren van de frisse lucht, het zonnetje en het weelderig groen kunnen genieten, zonder dat ze onze buren tot last zijn of allerhande risico's lopen, hebben we de hele tuin voorzien van schutting en overspannen met degelijk kattennet. Een ideale oplossing, want zo houden we niet alleen onze buren te vriend en onze katten veilig, er kunnen ook geen vreemde katten binnen en zelfs de vogeltjes (op een enkele hele domme na) hebben niets te vrezen!


Dankzij de Nationale Nederlanden hebben we de mogelijkheid gekregen om de complete tuin te renoveren!
Het is moeilijk te verwoorden hoe dankbaar we hiervoor zijn.. Zo'n groots project hadden we zonder deze buitengewoon geweldige kans, nooit kunnen verwezenlijken!

In juli 2014 zijn deze renovatiewerkzaamheden van start gegaan en momenteel zijn we nog altijd druk bezig om alles opnieuw aan te planten en aan te kleden. Budget voor de nodige plantjes is helaas niet meer voorhanden, dus alles oogt nog wat sober en kaal..

De furr-tuin bestaat op zijn beurt weer uit verschillende afdelingen. Zo is er Smellville, het verblijf van ons stinkdier Sprokkel. Het frettarium, de speeltuin van de fretten. De droomtuin, het ijsparadijs en de Lazy Lounge.

Ook Cuddle Cottage is een onderdeel van Villa Vacht.
Dit dromerige plekje leent zich ideaal voor dieren die op doorreis zijn of niet direct in de groep geplaatst kunnen worden. Als Cuddle Cottage niet als noodopvang in gebruik is, vinden onze eigen Vachtjes hier een heerlijk plekje om te soezen.

Cuddle Cottage is mede in stand gekomen door de financiele bijdrage van stichting Dierenlot!
Een hele eer dat deze stichting ons steunt!

 • Het ijsparadijs, alhoewel een betere naam 'blij dat ik glij' zou zijn! Deze witte tegen had qua kleur zeker niet onze voorkeur, maar het was de enige terrastegel die binnen ons budget viel die glad genoeg was om te voorkomen dat onze verlamde katjes (de schuifelaartjes) schuurwondjes krijgen!
  Het ijsparadijs, alhoewel een betere naam 'blij dat ik glij' zou zijn! Deze witte tegen had qua kleur zeker niet onze voorkeur, maar het was de enige terrastegel die binnen ons budget viel die glad genoeg was om te voorkomen dat onze verlamde katjes (de schuifelaartjes) schuurwondjes krijgen!
 • Villa zonlicht
  Villa zonlicht
 • Het frettarium
  Het frettarium
 • de Paddenstoelenlounge
  de Paddenstoelenlounge
 • Smellville
  Smellville

Er is natuurlijk nog veel meer te zien dan deze foto's kunnen weergeven, dus ik hoop je zeker eens te ontmoeten op de knuffeldagen! :)

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.