Hier tref je al onze purrende Vachtjes en hun persoonlijke verhaal!

Het zal je misschien opvallen dat niet al onze Vachtjes beperkingen of een handicap hebben. Wij hadden natuurlijk al een bestaande groep voor Villa Vacht in leven werd geroepen! 
Nu hebben wel alle Vachtjes zo hun eigen verleden en vele zijn zwervend en ziek binnen gekomen, maar (gelukkig) zijn er ook veel, dankzij de expertise van onze dierenarts, beter geworden!

Verliefd geworden op één van onze katten? Wordt dan zijn Virtueel-Vriendje! 
Als virtueel-vriendje help jij mee aan het welzijn van onze dieren en kunnen wij nog meer dieren helpen!
Meer info vind je onder het kopje 'Help mee'.

Pientje Pudding

Geboorte datum: 30 maart 2013

Land van afkomst: België
Extra zorg: 
Dwarslaesie, Overloopblaas

Virtuele vriendjes: RominaPientjes oproep werd gedeeld via facebook en het duurde niet lang voor ik hem onder ogen kreeg. Dit Belgische boerderij katje was over het hoofd gezien door een landbouwvoertuig en raakte hierdoor verlamd... 


Pientje sleurde zich al enkele dagen buiten, in weer en wind voort... Vossen lagen op de loer voor deze makkelijke prooi...

Met grote haast zijn we haar enkele dagen later, midden in België op gaan halen en ondanks dat Pientje heel erg vies was en gruwelijk stonk, had de dochter haar wondjes netjes verzorgt en was Pientje erg kwiek en alert!!

Op de terugweg in de auto bood ik haar een kommetje kattenpudding aan en nog nooit heb ik een katje zo gulzig zien genieten!! Pudding werd zo haar tweede naam :)


Zoals ik al verwacht had kon Pientje haar blaas niet meer zelf legen en een rötgenfoto maakt ons duidelijk dat ze een flinke breuk in haar ruggenwervel had.

Ondanks dat ze wel wat reflexen vertoond in haar achterpootjes, heeft ze daar totaal geen gevoel!


De eerste weken heeft ze zo klein mogelijk doorgebracht zodat de breuk kon helen. In die weken werd al snel duidelijk dat Pientje, ondanks haar achtergrond, dol is op aandacht. Knuffelen, spelen, Pientje is er altijd klaar voor!!  

Ouzo

Geboorte datum: 10 september 2013

Land van afkomst: Griekenland
Beschermengel: Mandy (FASE)
Extra zorg: 
Dwarslaesie, Blaasverlamming

Virtuele vriendjes: Elles, Chantal


Ouzo.. Onze loverboy.. Onze wonderboy!!
Zijn vurige karakter doet ons vermoeden dat er een vleugje Bengaals bloed door zijn aders stroomt. Je hoeft je nooit af te vragen hoe hij zich voelt! Ouzo weet zijn emoties prima kenbaar te maken met behulp van zijn stem, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal! Als hij een slechte bui heeft, zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar daarentegen is hij wel hondstrouw en weet hij ontzettend goed zijn liefde te tonen!


Ouzo is in Griekenland gevonden terwijl hij zichzelf voortsleepte met zijn voorpootjes. Op de röntgenfoto's is duidelijk een kogel te zien!! Ouzo is waarschijnlijk door een jager neergeschoten... Buiten de kogel in zijn lijf, was ook zijn rug gebroken. Onze dierenarts vermoed echter dat dit eerder tijdens de vlucht is gebeurd dan door het schot zelf.


Het zal altijd een raadsel blijven wat er precies gebeurd is, maar Ouzo was er door verlamd geraakt...

In de eerste maanden dat ik hem leerden kennen heeft hij me aardig wat slapeloze nachten en vergoten tranen bezorgd..

Door zijn verlamming kon hij zelf niet meer plassen, maar ondanks mijn ervaring met het handmatig legen van blazen, wilde het bij hem maar niet lukken..Het was een dagelijks terugkeren gevecht waar ik volledig radeloos van werd. Telkens moest de dierenarts er weer aan te pas komen om hem middels een katheter te legen.

Na zijn castratie ging het gelukkig een stuk gemakkelijk, maar nog steeds is het een strijdt die we tweemaal daags voeren..


Toen we dit probleem, zo goed als, de baas waren, diende het volgende zich alweer aan!

Ouzo bleek zeer gevoelig voor schuurwonden van het slepen met zijn achterpootjes over de ruwe stoeptegels in de tuin.

Aangezien hij al snel het kattenluik doorhad en daarbij een kei bleek in klimmen, lukte het niet om hem binnen te houden.

Wederom hield hij me nachten wakker terwijl ik achter het naaimachine zat om allerlei soort schoentjes, sokjes en broekjes te naaien, in de hoop zijn pootjes zo te kunnen beschermen.

Meneer dacht daar echter anders over en kreeg het telkens weer voor elkaar om zich van mijn creatieve oplossingen te ontdoen!

Vele trouwe facebookvolgers waagde ook de nodige pogingen, maar alle moeite was tevergeefs..


We vonden de oplossing in een nieuwe, zeer gladde terrastegel die wij dankzij een geweldige donatie van de Nationale Nederlanden konden laten leggen!


Sinds hij niet meer wordt gehinderd door allerlei poespas aan zijn pootjes is er iets wonderlijks gebeurd!

Ouzo heeft weer leren lopen!! Iets dat volgens de dierenartsen, met zijn breuk, bijna onmogelijk is!

Nijntje

Geboorte datum: 11 november 2011

Land van afkomst: Duitsland
Extra zorg: 
Dwarslaesie, overloopblaas, FORL

Virtueel vriendje: Hanna-Maria


Nijntje is het bewijs dat katjes niet altijd op hun pootjes terecht komen...

Ze viel uit een raam toen ze vier maanden oud was en ondanks dat er op de röntgenfoto's geen oorzaak te vinden was, raakte ze gedeeltelijk verlamd..


Haar baasjes gingen de uitdaging aan en hebben 2 jaar lang de zorgen op zich genomen. Toen veranderde hun gezin -en werksituatie zodanig dat er geen tijd meer was om Nijntje goed te kunnen verzorgen..


Dat laatste bleek ook wel toen ik die eerste dag met haar aan de slag ging om haar blaas en darmen te legen! Nijntjes achterkant was één groot plakkaat van viezigheid en dikke korsten.. Het heeft me heel wat uurtjes gekost om alles eraf te pulken en schoon te maken! Haar huidje was behoorlijk rood, schraal en geïrriteerd..


Nijntje is een heel lief en rustig poesje dat zich normaliter heel bedeesd op haar kontje voortbeweegt, maar o wee als ze een vlieg in het oog krijgt!! Dan kan die langzame Nijn toch even plankgas geven hoor! ;)

Buiten vliegjes is Nijnenijn ook dol op lekker eten en met haar enorme grote oogjes en hoge 'mieuwtjes' weet ze ook altijd wel een lekker hapje te bemachtigen.  

Rava ........ R.I.P 14-11-15 .........

Geboorte datum: 4 augustus 2012

Land van afkomst: Roemenië
Beschermengel: Anca-Maria

Extra zorg: Dwarslaesie, FORL, Incontinent/blaasverlamming

Virtueel Vriendje: Romina, Ina


Rava moet wel bijna letterlijk door een hel zijn gegaan..

Ze werd, verlamd en onder het bloed, gevonden op de stoep bij een dierenkliniek in Roemenië.

Helaas trof ze de verkeerde kliniek en op de assistent na, bekommerde zich niemand over haar.. Die assistent was echter maar 2 keer per week op de kliniek aanwezig en alhoewel hij zijn best deed haar te verzorgen, verbleef Rava de overige 5 dagen per week, zonder voer of vers water, liggend in haar eigen urine en ontlasting, in een kleine kooi...


Langzaam maar zeker begon zich een wond te vormen op haar kont en het werd ook voor de assistent duidelijk dat dit zo niet langer kon. Maar wat dan? Wie zou de zorgen van hem over kunnen en willen nemen?

De dierenartsen lachte hem uit en stonden al klaar met 'het spuitje'!


Gelukkig kwam een dierenvriend op hun pad en besloot alles op alles te zetten om Rava uit haar ellendige omgeving weg te krijgen. De oproep werd op facebook gedeeld en vond al snel zijn weg naar ons. De foto's van de gruwelijke wond lieten mij duidelijk weten dat er haast geboden was! We hebben er dan ook geen gras over laten groeien en dankzij Rava's beschermengel en de hulp van andere Roemeense dierenvrienden, arriveerde Rava een kleine week later in Nederland.


De dag na aankomst is ze grondig door onze dierenarts onderzocht. Ai, ai, ai, ai... Arm dier.. Wat moet ze geleden hebben..

Haar oortjes zaten bomvol met oorsmeer en haar tandjes waren gruwelijk aangetast door FORL..

Ze had diarree, vlooien en een buik vol met wormen..

Daarnaast was haar rug, bekken en dijbeen gebroken.. Alle breuken waren inmiddels, zonder behandeling, geheeld waardoor haar dijbeen nu volledig misvormt is door het extra botweefsel..

De enorme wond op haar kont was, binnen enkele dagen, uitgegroeid tot een uitstulpende, harde knobbel van wilde vlees die zijn oorsprong op de bekkenkam vond!


De dierenarts heeft heel wat uurtjes werk nodig gehad om haar, zo goed als mogelijk, weer op te knappen.

Alle tandjes, op de hoektanden na, zijn getrokken en de bult is tot op het bot weggesneden en ontdaan van het wild vlees..

De dag na de operatie was al duidelijk te merken hoe opgelucht ze zich voelde!!


Haar revalidatie zal nog de nodige tijd in beslag nemen en mogelijk zullen er nog meerdere operaties volgen..

Tot nu toe lijkt Rava volledig incontinent van zowel urine als ontlasting. Ze druppelt aldoor, waardoor de blaas geen kans krijgt zich te vullen en handmatig legen dus niet van toepassing.. 

 

Swiffer

Geboorte datum: 2014

Land van afkomst: Roemenië
Beschermengel: Laura

Extra zorg: Dwarslaesie, blaasverlamming

Virtueel Vriendje: Romina


Swiffer werd als kleine ukkepuk verlamd op straat aangetroffen en liefdevol opgevangen door Laura. Röntgenfoto's kunnen ons niet vertellen waarom ons rakkertje verlamd is, maar we weten inmiddels ook dat de oorzaak niet van groot belang is.

Hij is verlamd, dat zij zo, maar Swiffer is net zo goed vliegensvlug en behendig!
Dit vrolijke allemansvriendje is altijd in voor een spelletje of een knuffel. Het liefst sjokt hij de hele dag achter ons aan, klaar voor avontuur! 

Spruitje

Geboorte datum: 2014

Land van afkomst: België
Beschermengel: Het Felixproject

Extra zorg: Dwarslaesie, blaasverlamming/darmverlamming

Virtueel Vriendje: Romina


Zoya

Geboorte datum: 5 december 2012

Land van afkomst: Bulgarije

Beschermengel: Radi en Eli (Cat angels in hell)
Extra zorg: 
Dubbele amputatie achterpootjes

Virtueel Vriendje: Romina


Onderstaand stukje is geschreven door Radi, Zoya's beschermengel.


In search of the escaped Yeli , we met with her. Yes, we met her , not found her. She found us. She was sitting the middle of a sidewalk. Behind her - a super-market and couple of other shops and residential gateway. She was crying already with hoarse voice to passersby. Some stopped and spoke something sweet. Others went around her. She continued her cry. I went to her. She was sitting. I reached out to pet her and she reached to give me her head. She purred . But did not move from the seated position. I stood up . She cried out as if I haven't understood. I bent over again and picked her up. I understood. Those were cries begging for help.


Thank God that Dr. Nikolova from the vet clinic Dobro Hrumvane was with us . I am grateful to her endlessly, as she did not hesitate even for a millisecond to open the clinic again (it was almost 21h. ) and treat her.

During the review, She did not stop purring and knead with paws. Incredible!


Conclusion - fatally close encounter with a car engine and heartless driver.

The result - scorched mustaches, a tiny piece in front of the nose is missing and both hind legs have to be amputated.Het is gewoon ongelofelijk om te zien hoe goed Zoya zich heeft aangepast aan haar handicap!

Ze zweeft met haar kontje net boven de grond en als ze van een hoogte omlaag springt zie je de controle die ze over haar nieuwe lijfje heeft! Ze landt netjes op haar voorpootjes waarna ze haar kontje heel rustig op de grond laat zakken. Niet klats, boem, paaf, zoals dat bij de schuifelaartjes gaat, nee, heel rustig en bedaard!

Ook met de trap heeft ze geen problemen, zowel op als af krijgt ze zelf prima voor elkaar!


We moeten er wel goed op letten dat ze niet te dik wordt, want een beetje lui aangelegd is ze wel ;)

Iedere dag krijgt ze een massage van rug en schouders en daar geniet ze enorm van. O wee als ik durf te stoppen!!

Die luide stem waarover Radi spreekt? Die is ze zeker niet verloren!


'S nachts slaapt ze het liefst bij ons in bed. Diep weggedoken in het holletje van Loode's oksel, heerlijk trappelend in dat blote vel!


Mr Mosh

Geboorte datum: 2012

Land van afkomst: België

Extra zorg: Dwarslaesie, overloopblaas/blaasverlamming

Virtueel Vriendje: 

Sprookje

Geboorte datum: 2014

Land van afkomst: Nederland

Extra zorg: Dubbele achterpoot amputatie, staartamputatie, penisamputatie, hersteld van middenrifbreuk

Virtueel Vriendje: 

Topper

Geboorte datum: 

Land van afkomst: Roemenië
Extra zorg: 
Dubbele achterpoot amputatie, staart amputatie, blaas en darmverlamming

Virtueel Vriendje: Toet

Geboorte datum: 

Land van afkomst: Egypte
Extra zorg:
Driepoot met verlamming

Virtueel Vriendje: 


Draakje

Geboorte datum: 

Land van afkomst: Griekenland
Extra zorg: 
Achterhand verlamming, blaasverlamming

Virtueel Vriendje: 

Piep .......... R.I.P 16-11-15 ..............

Geboorte datum: Mei 2014

Land van afkomst: België
Extra zorg: 
Achterhand verlamming, chronische diarree, blaasverlamming

Virtueel Vriendje: 

Sushi

Geboorte datum: 5 oktober 2010

Land van afkomst: België
Extra zorg: 
Ernstige Cerebellaire ataxie/hypoplasie

Virtueel Vriendje: Geen thrillseeker die Sushi, zou je kunnen zeggen, maar wel een zogenaamd trilkitten!!


Sushi is afkomstig van vzw Cat Shelter Limburg.

Sushi was namelijk op zoek naar een nieuw thuis, een speciaal plaatsje waar men haar niet zielig vind en best natuurlijk een baasje dat bekend is met haar aandoening.


Sushi heeft namelijk een vrij ernstige vorm van Ataxie!

Als kitten van 3 weekjes oud is ze bij Cat shelter binnen gekomen en het gastgezin dat Sushi onder haar hoede nam heeft er uren, weken en zelf jaren van tijd, liefde, energie en therapie ingestoken!

Dankzij die enorme liefdevolle inzet heeft Sushi leren 'lopen' en kan ze zichzelf vrij goed staande houden in haar onstabiele wereldje.


Ik heb het voorrecht gehad om de voor en na filmpje te kunnen bezien en menig dierenarts zou deze resultaten als onmogelijk hebben aangenomen. Beter gezegd, de dierenarts was destijds van mening dat Sushi geen kans zou maken en beter af zou zijn met een spuitje!!


Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat ik blij ben dat Sushi's adoptiemamma haar in de oogjes keek en besloot haar gevoel te volgen en Sushi's levenslustige blik niet te negeren!

'Zolang Sushi plezier heeft in haar leven, zullen we haar dat geven!'


En die Sushi hééft een plezier!! Ook dat maken de filmpjes wel duidelijk! Het is een praatgraag meisje met een sterk willetje, ze weet wat ze wil en hoe ze dat duidelijk kan maken 


Zo had ze nu ook duidelijk gemaakt dat het haar tijd was om het 'nest' te verlaten en op eigen beentjes te staan. Zoals voor iedere moeder kwam dit moment ook voor Sushi's adoptiemamma veel te snel en te plots...Maar een goede moeder wil alleen het beste voor haar kindje en daarom kwam ze begin februari 2014, met lood in de schoenen, kennis maken met Villa Vacht, Vachtjes en Slaafjes!


Over en weer werden er vragen gesteld en verhalen verteld. 

Er was al snel een klik, de uurtjes vlogen voorbij en de bezorgde moeder ging gelukkig met een iets geruster gevoel huiswaarts!

Even moest de tijd genomen worden om alles rustig te laten bezinken, alles op een rijtje zetten, wennen aan het idee dat de tijd van afscheid nemen is gekomen...Loslaten...


Nu vind ik 'afscheid nemen' wel een zeer zwaar woord, want natuurlijk houden wij ten alle tijden nauw contact en zijn ze altijd welkom om haar te komen bezoeken en knuffelen!

Nee.. Een afscheid is definitief en dat is dit zeker niet!! 


Ik vind het een eer dat ze, de zorgen voor haar hartendiefje, aan ons toevertrouwd! Ik kan me heel erg goed voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om, na drie jaar, afscheid te moeten nemen van zo'n zorgenkindje... 


Een brok in mijn keel...

En een grom in die van Sushi!
Flop-Flopperdeflop-Flop

Geboorte datum: 1 juli 2011

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg:  
Matige Cerebellaire ataxie/hypoplasie

Virtueel Vriendje: Anna, Monique, Nathalie, Ingrid


Flopperdeflopperdeflop, ledematen vliegen door de lucht, daar komt Floppy aangefloppert!

Het lijkt een beetje alsof hij van elastiek is gemaakt of rondtolt zoals een botsautootje dat een flinke dreun heeft gekregen.

Hij gaat door het leven met een altijd verbaasde blik in zijn ogen, maar zijn vreugde weet hij op een zeer aanstekelijke wijze kenbaar te maken! 

Op de late avond danst hij dolgraag met je voeten door de kamer en ook de korte speelhengel behoort tot zijn favorieten. Daarvoor springt, huppelt en koprolt hij door de lucht, in zijn wilde jacht op die witte veertjes!


Magere Heiny zou een toepasselijke naam voor hem zijn geweest, want wat was hij toch mager toen hij bij ons binnenkwam.... 2,4 kilo voor een volwassen kater, dat is toch geen gewicht? Helemaal uitgemergeld van de maandenlange wormen en vlooienbesmetting en zoals werd gezegd 'chronische diarree'...

Toen we, na enkele goede kuurtjes, de laatste worm hadden uitgeroeid en ervoor zorgde dat hij een uitgebalanceerd dieet kreeg, verdween die chronische diarree als sneeuw voor de zon en inmiddels hebben we een mooi rond Flopje weten te creëren met een gezond gewicht van 3,6 kg en een voorkeur voor tenenkaas!
Kareltje

Geboorte datum: 1 juli 2011

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg:  
Matige Cerebellaire ataxie/hypoplasie

Virtueel Vriendje: Anita, Nathalie


Onze wiebelige avonturier!

Kareltje heeft ataxie, net zoals zijn broertje Flop. Kareltje kan echter toch wel wat beter uit de voeten en hij laat duidelijk merken dat hij het hier geweldig vind! 

Toen hij bij Villa Vacht binnen kwam, kon hij amper een meter lopen zonder een keertje om te vallen, maar ondertussen rent hij door de tuin voor me uit! Heel grappig om te zien, want zijn achterlijfje wil nog wel eens een eigen leven leiden en een andere weg in slaan met een dubbele flikflak als gevolg!


Wiebelig of niet, Kareltje gaat graag de hoogte in en balanceert als een dronken koorddanser over de catwalk. 
Didge

Geboorte datum: 19 mei 2010

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg:
 milde Cerebellaire ataxie/hypoplasie, FORL

Virtueel Vriendje: Esther


Op een mooie lentedag werd mijn hulp gevraagd voor het verplaatsen van een nestje zwerfkittens en hun kersverse moeder.

Nadat ik snel een provisorische kraamkamer in orde had gebracht, is het hele stel naar mij overgeheveld. Helaas was de band tussen moeder en kittens nog niet zo sterk dat hij bestand was tegen de angst en stress die de verhuizing met zich teweeg bracht.. Het jonge moedertje liet haar kleintjes in de steek en kroop weg in het verste hoekje.


Toen de tijd van wachten en hopen begon te dringen zat er niets anders op dan de kleintjes zelf te voeden. Elke 2 uur, dag en nacht, flesjes maken, geven, schoonmaken, wegen, kontjes poetsen, kruikjes vullen, die 2 uur zijn om voor je een oog dicht hebt kunnen doen! Maar ik deed het met alle liefde!

Didge groeide voorspoedig maar toen hij een week of 8 was sloeg het noodlot echter toe en werd hij heel erg ziek. Dagenlang wilde hij niet eten en voelde hij zich zichtbaar ellendig. Snotteren, keelpijn, ontstoken oogjes, de kenmerken van niesziekte, maar al snel bleek dat ik met iets ergers te maken had. Ik maakte me ernstig zorgen en schotelde hem alles voor wat ik maar kon bedenken. Slagroom was de redder! Als kerst op de taart kreeg hij nog een langdurige, zware antibiotica kuur.


Didge is er bovenop gekomen, maar heeft er een kleine evenwichtsstoornis aan over gehouden. Hij kan eigenlijk prima uit de voeten, maar tijdens de knuffeluurtjes begint zijn achterkant een eigen leven te leiden en na een flinke, liefkozende koopstoot volgt vanzelf een kontstoot en met springen lijkt zijn achterkant een beetje op een losgeslagen aanhangwagen!


Zodra er bezoek over de vloer komt is Didge van de partij! Hij drinkt graag een slokje thee en koffie en cola en water en.... en.. en... mee!


Noes

Geboorte datum: 15 oktober 2000

Land van afkomst: Nederland

Extra zorg: Senior 

Virtueel Vriendje: Ingrid en familie


Noes is dan misschien de oudste van het stel, maar zeker niet minder kwiek dan de jonkies! 
In het jaar 2003 heb ik mij over haar ontfermt, niet wetende wat me te wachten stond!
Noes is, als het zoveelste ongewenste kitten, geboren op een boerderij. Toen ze daar 3 jaar lang de bezem heeft weten te ontlopen, ontfermde
een main coon liefhebster zich over haar. Helaas werd de 'boerderijkat'  door de grote katten niet geaccepteerd en sleet ze de eerste maanden van haar nieuwe leven, hoog in de krabpaal.. Er werd gezocht naar een oplossing voor poes Minoes en die werd gevonden bij mij.

Ik nam haar met liefde in mijn midden om er vervolgens achter te komen dat Noes nog steeds het plafond verkoos boven de grond!
Een jaar lang heeft ze op het hoogste plekje des huizes gezeten en was daar op geen enkele manier vandaan te slaan (figuurlijk dan hé)! Zodra ze grond onder haar pootjes voelde vloog ze net zo hard weer terug naar haar eigen veilige plaats! De ommeslag kwam toen ik besloot de hoogte onder haar voeten af te breken en ze geen andere mogelijkheid meer had dan de aarde te betreden!

Sindsdien is gebleken dat Noes een voorliefde heeft voor vaste plekjes, maar hoger dan een meter van de grond zul je haar niet snel meer vinden! Op haar oude dag is ze wat meer op haar rust gesteld en daarom heeft ze haar intrek op onze boven verdieping genomen. Daar bevind zich de Bejaardensoos en vind ze haar rust. 'S nachts geniet ze van onze nabijheid en neemt ze, haar zelf toegewezen taak, als hoofdkussen erg serieus. 
De prijs betalen wij met geregeld een flinke kras op ons gezicht! Dat ze het bed ook moet delen met de honden wil nog wel een reden zijn om midden in de nacht weg te stormen!


Ziggy

Geboorte datum: 28 mei 2007

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
 chronische niesziekte, FORL

Virtueel Vriendje: Peggy, Anita


Ziggy, Ziggy, Ziggy... Wat was jij een klein, ziek meisje... Maanden kwam het er van voor en achter in stralen en klodders uit. Geen enkel kuurtje leek te helpen en die kleine meid deed zo haar best.. Ze gaf al haar liefde aan de mensen die kittens kwamen kijken. Klom bij iedereen in de nek. Iedereen was op slag verliefd... Totdat...... SNIESSS... De groene, taaie klodders op hun gezicht en in hun haren belandde! 

Ze bleef snotteren, ze bleef klein. Toen ze 3 jaar was, werd ze voor het eerst krols. Ik schrok me rot! Wat was er plots met Ziggy aan de hand? Ze kroop over het tapijt en miauwde aan één stuk door! Zo kende ik haar niet. Het was Loode die me moest vertellen dat Ziggy krols was! :)
Geloof het of niet, ik had nog nooit een krolse poes meegemaakt!! Ik laat katten namelijk altijd castreren vóór ze krols worden! Ziggy was echter zo klein en tenger dat ik de operatie niet aandurfde. Op 3 jarige leeftijd moest ze er dus alsnog aan geloven!
Ziggy is een ontzettend lief meisje. Ze wordt door iedereen geaccepteerd en met respect behandeld. Ze vertoeft het liefst op Loode's brede schouders. Andere schouders zijn ook prima, maar niemand houdt het zo lang vol als Loode! :)
Ze is nog altijd een kleine, groene klodder tijdbom en van tijd tot tijd pruttelt ze als een koffiepotje.

Ondanks dat Ziggy door iedereen geaccepteerd wordt, heeft ze ook wel de neiging om zich onder te laten sneeuwen door al dat jonge, enthousiaste grut. Langzaam maar zeker introduceren we haar bij de bejaardensoos en laten de keuze aan haar.

Bebble

Geboorte datum: 14 augustus 2006 

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
Senior, FORL 

Virtueel Vriendje: 


Bebble werd in 2006 als kitten in de vangkooi gelokt en naar mij gebracht. Het seizoen liep op z'n einde en zij was het laatste kitten van dat jaar.
Toevallig zocht Loode (toen niet meer dan een verre vriend) een maatje voor Buster. Zijn kamergenoot was kort daarvoor naar een eigen stekkie verhuist en aangezien Loode fulltime werkte was Buster overdag helemaal alleen.
Bebble kwam als geroepen!

De jaren daarna raakte Loode en ik het contact kwijt en ik zag Bebble pas in 2009 weer terug!
Ze was uitgegroeid tot een flinke, grote en praatgrage poes. Maar ondanks haar gebebbel was ze ook erg schuchter van aard. Ik zag de eerste weken niet meer dan zo nu en dan een glimp van haar zwarte velletje. Als de rust terug gekeerd was kwam ze heel voorzichtig en op haar hoede, kijken of de schoot van de baas vrij was om zich daar dan lekker te nestelen.
Jup...  Bebble was een echt pappa's kindje!

Met Bebble weet je het nooit. Ze kan zelfs plots voor Loode weg vluchten als hij haar iets te snel benaderd of een te luide toon aan slaat. Toch is ze de laatste jaren erg bijgetrokken! Toen de groep voor haar idee te groot werd en ze het mikpunt va pesterijtjes werd, heeft ze haar intrek genomen bij de bejaardensoos. Daar wordt ze geaccepteerd zoals ze is!

Buster

Geboorte datum: 25 september 2001

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
Senior, nierpatiëntje 

Virtueel Vriendje: Abby en familie, HenritaBuster en Bebble zijn eigenlijk mijn 2 'stiefdochters'. Ze hebben Loode heel wat jaartjes voor zichzelf gehad en Buster was dan ook absoluut niet blij met mijn komst!
Toen we nog niet samen woonde en ik zo nu en dan 'op bezoek kwam', kon ze me nog makkelijk negeren. Gewoon, neus in de lucht, de andere kant op kijken en de schoot van de baas inpalmen, puh!

Toen ik eenmaal met heel mijn hebben, houwen en Vachtjes bij Loode en hare majesteit introk, ontkwam ze er niet aan om onder ogen te zien dat ze niet langer zijn enige liefde was. Dat viel haar zwaar, heel zwaar.. En nadat ze eerst, zonder veel succes, heeft geprobeerd de boel te terroriseren, ging ze in hongerstaking. Van de (veels te) dikke Buster bleef weing meer over dan een zak los vel met botten. Ze was zo verzwakt dat ze nog niet meer zelfstandig op de bank kon springen.. Zo ver moest het komen, voor ze het tenslotte opgaf en het eten dat ik haar aanbood at.

We zijn nu alweer enkele jaren verder, maar nog altijd weet ze mij feilloos te negeren!
Ik ben goed genoeg om haar van eten en een schone bak te voorzien, maar een blijk van dank hoef ik niet te verwachten!

Pummebeer

Geboorte datum: 2 september 2007

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
FORL, chronische niesziekte, verkleving derde ooglid

Virtueel Vriendje: Claudia en Rene, Judith


Niet voor niets hangt de waarschuwing 'pas op voor de witte kat' aan de woonkamerdeur! Pummetje is de schrik van het bezoek want hij heeft zo zijn eigen manier om visite te verwelkomen! Hij wacht je op bij de deur en zodra je een voet binnen zet, springt hij vanaf de grond in je armen (of op je rug)! Hij heeft absoluut geen kwaad in de zin hoor, voor hem is het knuffeltijd!! Met het grootste genot kneed hij heel je schouders los en zorgt hij dat je hals mooi, schoon en nat gesabbeld wordt :)
Helemaal het einde als je van innige omhelzingen houdt, maar als hij eenmaal zijn plekje gevonden heeft kom je nog niet zomaar van hem af! Met poot en klauw houdt hij zijn verworven schouder stevig vast. Wij zijn echter niet te beroerd om even te helpen, al is de bevrijding waarschijnlijk maar van korte duur!

Pum komt van Stichting Katimo.  Eenmaal eerder was hij geplaatst, maar de nieuwe baasjes zagen zijn liefdes uitingen voor agressie aan! De dierenarts belde de stichting toen hij Pum ter euthanasie aangeboden kreeg... Gelukkig maar, want die Pummetje is juist één en al liefde! De stichting was er zo van geschrokken dat er besloten werd hem niet meer te herplaatsen, maar toen het mannetje 1,5 jaar was, ik mijn voet over de drempel zette en hij in mijn nek sprong... Was ik verkocht!
Sinds eind 2009 bevind het Pummetje zich in ons midden!

Pum heeft chronische niesziekte en problemen met zijn oogjes. Zo nu en dan snottert hij er op los en de diepe verkleving van zijn derde ooglid zorgt voor een constante tranenvloed . De manier (en waarschijnlijk ook de enige manier) om Pum uit je buurt te houden is door een tissue vast te pakken! Oh jee, wat heeft hij een hekel aan het 'snoeten poetsen'..
Nu hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat hij je zal bijten, want ons Pummebeertje is koos tandloos! FORL zorgde ervoor dat zijn tandwortels oploste en zijn tandjes getrokken moesten.


Dapper

Geboorte datum: 6 juli 2011

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
FORL

Virtueel Vriendje: Mariska, Cindy


In zijn vorig leven noemde men hem Brutus. Onbenaderbaar, onbehandelbaar en agressief. 


Niets was minder waar! 

Hij bleek een onbegrepen ziel, een tere en gevoelige persoonlijkheid.

Toen hij de rust en vrijheid van Villa Vacht eenmaal leerde kennen, zag ik hem meer en meer ontspannen en stapje voor stapje, zelfvertrouwen winnen. Dapper werd zijn nieuwe naam! Een naam om naar te streven.


Ik persoonlijk voel me erg aangetrokken tot deze zachte ziel. Een leerschool voor mij om zijn vertrouwen te winnen. Lichaamshouding, energie, oogcontact. Eén foute beweging en weg is hij! 

Er is een klik! Steeds vaker zoekt hij me op, kijkt hij me aan. Voorzichtig en met de rug van mijn hand, mag ik hem aaien! Samen komen we er wel! Zeker met een beetje hulp van kaas uit de tube, daar overwint hij graag zijn angsten voor ;-)


Hij blijkt daarnaast zeer liefdevol te zijn tegenover soortgenootjes. Dapper werd zo al snel Vlo's beste vriendje, maar hij kruipt net zo makkelijk bij Kareltje of Flop in 'bed' en tegenwoordig heeft hij zijn grote voorbeeld gevonden in Lobbes! Lobbes zelf weet zich af en toe niet zo goed raad met die aanhankelijke schaduw die hem plots op de voet volgt!Lobbes

Geboorte datum: 28 juli 2010

Land van afkomst: Duitsland
Extra zorg: 
Patella luxaties, FORL en vacht

Virtueel Vriendje: Mary


De king van onze jungle en onze held op sokken!

Lobbes was 9 maanden oud toen hij bij ons kwam wonen. Vervelende buren waren de oorzaak dat zijn eerste vrouwtje hem met veel verdriet aanbood. Je vraagt je af wat je te klagen kunt hebben over zo'n pracht van een dier!? Naast zijn charmante uiterlijk doet Lobbes zijn naam eer aan. Deze verlegen kerel doet letterlijk en figuurlijk geen vlieg kwaad!! Piep zei de muis en deze kat zit letterlijk op de kast!!


Lobbes is zo gezond als een vis en als je hem zo in regen en wind buiten ziet zitten, manen wapperend in de wind, dan voelt hij zich zo vrij als een vogeltje in de lucht! En daar schuilt dan toch een klein probleempje. Zijn vacht is wat minder blij met al die zure regen en dansende haren! Zijn donzige ondervacht klit en vilt alsof het een lieve lust is en dat borstelen, kammen en getrek aan vacht en vel vind meneer maar niets. Gevolg is dat we hem zo nu en dan van zijn weelderige, geklitte manen moeten ontdoen met behulp van de tondeuse.. De eerste pogingen zagen er echt niet uit, die arme kerel, maar alles beter dan een matje in de nek of een dagelijks gevecht tussen kam en kat! Inmiddels heb ik wel de nodige ervaring opgedaan en lukt het me al aardig om hem van een mooie leeuwencoupe te voorzien. Dat vind hij wel wat! Stoerrrr ;)Sinds we de borstel alleen gebruiken voor plezier, massage en controle en het zware werk aan de tondeuse overlaten voelt Lobbes zich veel beter op zijn gemak en laat hij zich met een gerust hart aaien!Vleertje (zoekt thuis samen met broer Vliegje!)

Geboorte datum: 13 juli 2012

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
Geen

Virtueel Vriendje: 


Vleertje alias Batman!

Vleertje werd samen met Vliegje en zijn broertjes en zusje met temperaturen van 36 graden in de volle zon aangetroffen. Luidkeels schreeuwend voor mammie die maar niet kwam opdagen.. Haast was geboden, uitdroging lag op de loer en wij werden aangezien als redders in nood. Maar 'nee' komt op zo'n moment niet eens in me op! Ik vlieg al met vervoersbox, kittenmelk, voer en blote voeten achter de melder aan. Met 36 graden, in korte broek, blote voeten, zonder ontbijt tussen en door de kniehoge brandnetels op kittenjacht... Daar ging het mij na een half uurtje toch wel van duizelen! Nr1 was gevangen. Twee, drie, vier en vijf volgde later.

Een kleine 4 weekjes oud en oh... zo.... koddig.....


Vleertje zoals ik hem noem, batman zoals Loode hem noemt. Vanwege zijn masker, cape en 'belt'! Een held op sokken die eerste weken, maar hij bleek al snel zo'n heerlijk tuttelkatje, een lappepopje! Zodra ik op mijn hurken ga zitten, komt Batman vanuit het niets tevoorschijn om tussen mijn voeten om te vallen en het kwaad te (laten) bestrijden! Je kunt alles met hem doen en nog meer en hij gaat alleen maar harder en harder ronken! Een zeer geschikte kandidaat voor onze knuffeldagen! 


Toch zou hij graag zijn eigen prive plekje willen hebben, met personeel dat de aandacht niet over zovele moet verdelen..
Daarom zoekt hij een thuis waar hij samen met zijn broertje de boel op stelten mag zetten!Vliegje  (zoekt thuis samen met broer Vleertje)

Geboorte datum: 13 juli 2012

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg: 
Geen

Virtueel Vriendje: Anita


Vliegje.... Heeft een vliegje op zijn neus!

Met zijn permanente vragende blik veroverd hij direct ieder hart, toch?

Buiten dat hij door zijn tekeningen al fotogeniek is, gedraagt hij zich voor de camera ook nog eens als een echt fotomodel!

Hij draait en strekt en laat zich van alle kanten bekijken en beflitsen.

Als er geen camera op hem gericht is, is Vliegje een heel bescheiden en bijna verlegen katertje.


Hij vind het al geweldig om gewoon op schoot te liggen, als hij dan ook nog getrakteerd wordt op aai dan raakt dat kleine motortje bijna over toeren! Een heel hoog ronkertje schiet er dan zo nu en dan tussenuit! Vliegje heeft duidelijk de baard nog niet in de keel! ;)


Vliegje speelt graag verstoppertje tussen de dekens. Als je dan vraagt 'waar is Vliegje?', piept hij tevoorschijn en je zou echt bijna geloven dat hij als een ondeugend kindje naar je lacht, voor hij zich opnieuw verstopt en wacht totdat het spelletje weer van voor af aan begint!


Samen met zijn broer Vleertje is hij ook de koning van de catwalk. In sneltreinvaart vliegen ze, achter elkaar, over de smalle plankjes en hangbruggen. Voor deze twee gezonde jonge heren is het hier toch eigenlijk net iets te druk.. Ze zouden graag een prive plekje hebben waar ze de aandacht niet met zovele hoeven te delen!


Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.