Pinkeltje.

Geboorte datum: 8 maart 2011
Virtuele vriendjes:


Eigenlijk dacht ik dat ik het frettenvirus, na 12 jaar, verslagen had. Na Pike geen nieuwe fretjes meer. Dat was althans mijn voornemen, maar het feit dat dit zou betekenen dat Pike grotendeels van zijn leven alleen door moest brengen, bracht mijn besluit tot een genadeloze val...

Dat kon ik gewoon niet over mijn hart verkrijgen..


En zo kwam Pinkeltje, eind mei 2011, in ons leven.

Pinkeltje is een echte 'voorbeeld-fret', een fret met het frettenkarakter zoals beschreven staat in de boekjes!

Druk, wild, spring in het veld en met een geobsedeerde verzamelwoede!


Die verzameldrang was zelfs, letterlijk, zo groot als Lobbes!!

Lobbes, onze Main coon, werd door zijn fluffy uiterlijk, door Pinkeltje als uit de kluiten gewassen knuffelbeer gezien en knuffelberen moesten netjes opgeruimd worden!


Lobbes, die gewoon een te grote lobbes is om ook maar een poot uit te slaan, protesteerde luidkeels terwijl Pinkeltje hem, tevergeefs, naar zijn verzamelplek probeerde te sleuren!

Volgens mij vond Pinkeltje het een ware uitdaging, want van opgeven moest hij niets weten!!


Toen Pinkeltje vervolgens dacht dat Sprokkel ook 'opgeruimd' moest worden, kwam hij toch van een koude (en stinkende) kermis thuis! Zo, die had er even korte metten mee gemaakt!! ;)


Op zijn 'kattenverzamelwoede' na, is Pinkeltje echt een schat van een fret! Zonder zorgen zet ik hem bij kinderen op schoot, wetende dat hij niet zomaar zal bijten. Natuurlijk blijft dit onder toezicht zodat er ook geen kans is dat Pinkeltje die reden krijgt ;)Lester.

Geboorte datum: 16 juni 2012
Virtuele vriendjes:


Soms zit het mee, soms zit het tegen.. Voor het baasje van Lester zat het helaas tegen... Haar ouders waren absoluut niet gediend van haar nieuwe vriendje, of eigenlijk van zijn aroma! Lester en baasje trokken aan het kortste eind en zo kwam hij in 2012 bij ons terecht.
Lester bleek al snel prima opgevoed te zijn en liep hier het eerste jaar dag en nacht los! Hij sliep samen met de katten, speelde met de kittens en at met de honden. 


Helaas bleek Karma's komst een einde aan zijn vrijheid te maken.. Karma denkt namelijk dat fretten jum jum zijn...

Dat stemt zowel ons als Lester erg verdrietig.. Ondanks dat ze zeker niet te weinig aandacht krijgen, is het duidelijk te merken dat Lester de vrijheid mist.. Hij staat altijd als eerste aan de omheining als hij me hoort en doet van tijd tot tijd succesvolle ontsnappingspogingen!


Vanwege zijn leuke platvoetjes en zijn gedrag doet hij me telkens denken aan Platvoet en zijn vriendjes! Hij vind het ook heerlijk als je aan zijn tenen friemelt en valt dan vaak pardoes in slaap!


Lester heeft een vrij gevoelig huidje en een simpel stoeipartijtje met zijn vriendjes levert hem van tijd tot tijd al een open wond op.

Macho

Geboorte datum: 30 juni 2012
Virtuele vriendjes: Aukje


Alhoewel Macho eerst het maatje was van Lester en samen met hem van de vrijheid genoot, heeft hij zich veel gemakkelijker aan de nieuwe situatie aangepast. Omdat Lesters focus zo sterk op ons ligt, is Macho steeds beter bevriend geraakt met Pinkeltje.  


Gelukkig zal hij Lester nooit buitensluiten als deze laat merken behoefte te hebben aan een knuffel. Wat karakter betreft is Macho namelijk de knuffel van de troetelberen! Hij vind het gewoon heerlijk om uren bij je te liggen en geknuffeld te worden en voor een fret is dat best wel uniek!!


Macho heeft vaak problemen met zijn anaalklieren. Deze raken overvol en de scheetjes die hij dan produceert zijn niet van de poes! Toch heb ik tijdens de eerste gebeurtenis het hele huis afgespeurd met neus en uv lamp. Ik was er 100% zeker van dat ergens een kat had gesproeid (keek hier en daar een Vachtje boos aan, woops!)

zo nu en dan ontkom ik er dus niet aan om zijn kliertjes eigenhandig uit te knijpen. Alhoewel het gruwelijk stinkt geeft het me toch hetzelfde genot en voldoening als het uitknijpen van een grote rijpe puist! Ghighighi ;)Sprokkel

Geboorte datum: 12 mei 2011
Virtuele vriendjes: Wilma


Dit is even een ander slag stinker! Sprokkel is namelijk ons stinkdier! En alhoewel hij flink kan stinken (zijn anaalklieren zijn namelijk niet verwijderd) kan hij niet door één deur met de fretten..

Sprokkel wil, zeker overdag, voornamelijk slapen, slapen en slapen, terwijl de fretjes willen spelen, spelen, spelen!
Als hij eenmaal uitgeslapen is dan wil hij eten, eten, eten! Stinkdieren zijn schemer en nachtdieren en daardoor is het gelukkig goed te combineren met de fretjes, die juist voornamelijk overdag actief zijn.

Overdag is het rijk dus voor de fretten en na het avondeten is de beurt aan Sprokkel. Dan mag hij zijn nachtelijke uitstapjes maken op het terras en zo nu en dan komt hij even binnen een aai halen.

Sprokkel heeft als klein hummeltje een hersenvliesontsteking gehad door de E coli bacterie. Hierdoor heeft hij een tijd lang last gehad van flinke epileptische aanvallen. Eenmaal zelf meer dan 20 op een nacht met amper een pauze tussenin, status epilepticus...

De bacterie is hij door de juiste medicijnen te boven gekomen, maar hij heeft er wel wat dwangneuroses aan overgehouden... Sprokkel ijsbeert van links, naar rechts en weer terug...
 Waarschijnlijk een lichte vorm van Vestibulaire ataxie, net zoals Jottum.


Virtuele Vriendjes: Wilma

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.