Onze roedel apart.

Onze kleine roedel honden is een verhaal apart.
Ook ons roedeltje is natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe vriendjes! Wil jij misschien ook virtueel vriendje worden?
Voor meer info:Nooka Sioux

Geboorte datum: 20 december 2007

Land van afkomst: USA
Extra zorg:
Geen
Virtuele vriendjes: 
Isabelle, Niki

'Wauw! Wat een mooie hond!', 'Is het een Husky?'

Dat zijn wel de twee meest gehoorde opmerkingen, als het om Nooka gaat!


Een mooie hond is het zeker en daarnaast is hij ook nog eens helemaal geweldig!! Een Husky is het echter niet.

Nooka komt helemaal uit de USA en is een Indian dog, oftewel een zelfde soort hond als destijds de indianen in hun kampen hadden als manusje-van-alles.


Nooka is dan ook van bijna alle markten thuis en voor mij is hij een open boek. Hij is een geboren babysitter en ontfermt zich direct over al het jonge grut dat ons huis binnen treedt. Kittens en frettenpups lopen over hem heen, hij houdt uren de wacht bij een weg gelopen konijn, hij zorgt ervoor dat de katten niet aan ons eten komen en zorgt ervoor dat zijn hele roedel veilig is! 


Ja, met Nooka in mijn buurt hoef ik niet bang te zijn dat mij iets overkomt! Hij voelt mij feilloos aan, houdt me goed in de gaten als ik me niet lekker voel of gestrest ben en hij staat zonder twijfel, grommend en met zijn haren overeind tussen mij en een eventuele dreiging in!

Zonder twijfel is Nooka een hele bijzondere hond!


Onze lieve waakhond en babysit! Freggel

Geboorte datum: 1 september 2011

Land van afkomst: Nederland
Extra zorg:
ADHD misschien? ;)
Virtuele vriendjes:
Monique


Onze wervelwind, onze dondersteen! Soms wil je hem achter het behang plakken, maar hij weet met zijn tomeloze energie en vrolijke aard ook altijd weer een lach op je gezicht te toveren! Aandacht en knuffels (zowel letterlijk als figuurlijk) is alles wat hij verlangt.


Freggel is een ruwharige kruising naakthond/chihuahua die eruit ziet als een Jack Russel. Dat klinkt vreemd nietwaar? Ergens is er iets mis gegaan!

Dat is niet het enige foutje wat Freggel met zich meedraagt.. 


Freggel is een hondje met een gigantische identiteitscrisis. Werkelijk waar, ik zou er zelfs niet vreemd van opkijken als ik hem plots tegen een krabpaal omhoog zou zien klimmen! ;)


Hij stoeit met de katten, is dol op kattenspeeltjes en springt op stoelen, banken en tafels alsof het niet is! Freggel is ook onze beste vliegenjager. Jammer genoeg is voor hem de lol eraf als hij de prooi eenmaal gevangen heeft en deze vliegt dus even later weer vrolijk rond..


'In your face' en 'Out of control' zijn voor Freggel twee zeer toepasselijke zinnetjes, alhoewel hij, ondanks zijn uitbundige energie en enthousiasme, toch behoorlijk goed luistert! Hij weet het alleen altijd heel mooi naar zijn eigen poot te draaien ;)

Zo staat hij bv nogal graag op de keukentafel 'in your face' met het bezoek. Niet zo heel makkelijk als je tegen een kwispelende staart moet praten dus zeggen we dat hij  van de tafel 'af moet gaan'. En ja hoor, je verwacht het niet, maar hij luistert daadwerkelijk en gaat netjes af.... liggen..... op de tafel!!! Die clown weet ook prima dat hij er toch wel mee weg komt en tja, het is nu eenmaal zijn taak om iedereen aan het lachen te maken!


Nadat hij het bezoek eerst uitbundig en vol overgave heeft ontdaan van alle, met zorg aangebrachte, creme en make-up en de concentratie langzaam verlegd wordt naar het gesprek, is het hoog tijd om zich eens flink uit te sloven.

Van links naar rechts vliegt hij door het huis, op zoek naar zijn favoriete speeltjes die hij jou even van heeeel dichtbij wil laten bekijken. Heb je hem gezien? Echt? Weet je het heel zeker? Kijk nog eens! En nog eens, en nog eens...


Hij voelt echter ook feilloos aan wanneer het ons menens is. Dan slaakt hij een diepe, protesterende zucht en ploft voor een minuutje of 2 neer op de lekkerste schoot. Hmmmm.. Toch even die andere proberen hoor.. Of toch die? ;)


Je zult het nooit geloven als wij je vertellen dat hij normaal gezien echt niet zo idioot doet hoor!! Hahaha!


Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.